Μία μικρή σύνοψη της θεωρίας

Στο αρχείο που μπορείτε να βρείτε εδώ (διορθώθηκε λάθος στον σύνδεσμο) αλλά και στη σελίδα του διδακτικού υλικού περιέχονται συνοπτικά – συνοπτικότατα, δηλαδή:

  • όλες οι αποδείξεις,
  • όλοι οι ορισμοί και,
  • αρκετές ερωτήσεις Σωστού-Λάθος παλαιότερων ετών

της κορωνοΰλης των Μαθηματικών Γενική Παιδείας της Γ’ ΕΠΑΛ. Η αλήθεια είναι ότι στην πλειονότητά τους, τόσο οι αποδείξεις όσο και οι ορισμοί είναι παρμένοι από το βιβλίο αυτολεξεί. Ωστόσο, σε όσα σημεία κρίθηκε απαραίτητο – σε κάποιους ορισμούς στο κεφάλαιο της στατιστική, κυρίως – έγιναν οι απαραίτητες αναπροσαρμογές στη σύνταξη των ορισμών έτσι ώστε να αποκοπούν με ασφάλεια από το συγκείμενό τους και να σταθούν μόνοι τους ως αυτοτελείς οντότητες – το αν αυτό το «χειρουργείο» ήταν επιτυχές μένει να το δούμε στην πράξη.

Στο τέλος του αρχείου θα βρείτε και αρκετές ερωτήσεις Σωστού-Λάθους που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε θέματα παλαιότερων ετών τόσο των Μαθηματικών της Γ’ ΕΠΑΛ όσο και καταργημένου πλέον μαθήματος των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας της Γ’ ΓΕΛ – που, φυσικά, εμπίπτουν στην φετινή ύλη. Σκοπός της παραπάνω προσπάθειας είναι να βοηθηθεί – όσο αυτό είναι εφικτό – η αποτελεσματικότερη επανάληψη τον τελευταίο μήνα πριν τις εξετάσεις.

Καλή επανάληψη και καλό διάβασμα!

Η κεντρική εικόνα είναι ο πίνακας Τοπίο με αγροτόσπιτα και φοίνικες του Camille Pissarro.

Διαβάστε επίσης: Τι λέει το Θεώρημα του Bolzano;

Ακολουθήστε το aftermathsgr στα social media:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s